Arkfo
Gottlieb Bindesbøll

Bindesbøll

UI/UX

Gottlieb Bindesbøll

Gottlieb Bindesbøll

The book is available in both Danish and English.

Arkitekten M. G. Bindesbøll (1800-1856) er en af de vigtigste skikkelser i dansk arkitekturhistorie og i kraft af Thorvaldsens Museum den internationalt mest kendte danske arkitekt fra det 19. århundrede. Han er frontfigur i overgangen fra klassicisme til historicisme, men repræsenterer samtidig med byggerier som Landbohøjskolen og Lægeforeningens boliger en nøgtern tilgang, der foregriber det 20. århundredes mere pragmatiske arkitektursyn. Bindesbølls samlede værk, der spænder over en række stilarter, peger således i mange retninger. Fælles for projekterne er imidlertid en personlig og uortodoks omgang med historiske stilarter, der er karakteristisk for en romantisk kunstopfattelse, og som resulterer i en arkitektur med en symbolladet, undertiden overraskende moderne, karakter. Forfatter til monografien er professor, ph.d., arkitekt maa Peter Thule Kristensen, der bl.a. har skrevet en ph.d.-afhandling om romantiske ledemotiver i arkitekturen, og som forsker og underviser i arkitekturhistorie på Kunstakademiets Arkitektskole.

Bogen er rigt illustreret med nye fotografiske optagelser af den internationalt anerkendte arkitekt Jens Lindhe. Dertil kommer en lang række af Bindesbølls originaltegninger som ikke tidligere har været offentliggjort. Bogen er dansksproget. Den er dog også udkommet i en engelsksproget udgave.

Arkitektens Forlag 2013.

___________

Gottlieb Bindesböll [Bindesboll Bindesbøll] - Denmark's First Modern Architect.

Bindesbøll's best-known buildings are spotlighted in generous photographs - the Thorvaldsen Museum, the Danish Medical Association's Housing, and the Danish Veterinary and Agricultural University - along with equally fantastic creations such as manors, hospitals, furniture, churches, town halls, villas for the elite, sepulchral monuments, and railway stations.

By Peter Thule Kristensen.

Danish Architectural Press , 2013.

IMG_0096.jpg
IMG_0097.jpg
IMG_0098.jpg
IMG_0099.jpg
IMG_0100.jpg